Bli med på digital tevlingsturnering!
Er du klar for å endelig tevle igjen? Mandag 15. juni braker det løs. I løpet av uka blir det 3 mattevlinger, som du enkelt kan delta på. Bli med! Vis frem dine ferdigheter og bruk gjerne flotte sesongråvarer: Frukt, bær og grønnsaker i bøtter og spann! Planlegg ukeshandelen din i dag, og bruk opp det du allerede har liggende.
Mandag 15. juni: Smørbrød
Tevlingen går ut på:
- Å lage finest og mest innbydende smørbrød til én person
- Brød og pålegg danderes til et smørbrød på en middagstallerken
Du blir dømt på:
- Valg av pålegg og pynt: Råvarene bør være norske.
- Komposisjon: Hvordan du legger pålegg og pynt på fatet. Om det er kjøtt på smørbrødet, er det en fordel at kjøttet dekker hele smørbrødet.
- Kreativitet: En kreativ måte å dandere smørbrødet er en fordel for å skille seg ut.
- Helhetsinntrykk: Dette vektlegges mest av alt. Smørbrødet skal se innbydende og godt ut. Retten dømmes kun på bilde og derfor er dette ekstra viktig.
Onsdag 17. juni: 5-om-dagen
Tevlingen går ut på:
- Å lage finest og mest innbydende 5-om-dagen-fat til én person
- Råvarene anrettes på en middagstallerken som består av frukt og grønnsaker med tilhørende dipp. Dippen kan være ved siden av.
Du blir dømt på:
- Valg av råvarer: Råvarene bør være norske.
- Komposisjon: Hvordan du legger frukt og grønt på fatet. Det skal være lett og ta av alt som er på fatet. Samme sort bør ligge på samme plass.
- Kreativitet: En kreativ måte er f. eks. snitte eller dandere råvarene vil vektlegges.
- Helhetsinntrykk: Dette vektlegges mest av alt. Fatet skal se innbydende og delikat ut. Fatet bør ha et midtpunkt og det skal være lett å ta av alle råvarene. Retten dømmes kun på bilde og derfor er dette ekstra viktig.
Fredag 19. juni: Grilling
Tevlingen går ut på:
- Å lage finest og mest innbydende grillmåltid til én person
- Maten anrettes på en middagstallerken
Du blir dømt på:
- Valg av råvarer: Råvarene bør være norske og innbydende.
- Komposisjon: Hvordan du legger maten på tallerkenen. Retten skal være pent anrettet og være presentabel.
- Kreativitet: En kreativ måte f. eks. snitte eller dandere råvarene vil vektlegges.
- Helhetsinntrykk: Dette vektlegges mest av alt. Maten på tallerkenen skal se innbydende og smakfull ut. Retten dømmes kun på bilde og derfor er dette ekstra viktig.
Regler
- Bruk norske råvarer så langt det går.
- La frukt, bær og grønnsaker være midtpunktet.
- Ta bilde av retten.
- Du melder fra om ditt bidrag på 3 følgende måter:
- Legg ut bilde ditt i sosiale medier med #NBUtevling, #bygdami #bygdeungdom - og tagg @norgesbygdeungdomslag.
- Send bilde som DM (direkte melding) på Facebook til Norges Bygdeungdomslag.
- Send bilde som DM (direkte melding) på Instagram til Norges Bygdeungdomslag.
- Frist for innsending er midnatt samme dag som konkurransen avholdes. Når du eksempelvis deltar på tevling i smørbrød, som er mandag 15. juni, må du ha meldt fra/sendt inn ditt bidrag innen mandag kl. 23.59.
Kåring av vinnere og kule premier
- Vinnere av de 3 tevlingene kåres etter hver tevlingsdag.
- Turneringsvinnere kåres mandag 22. juni - og får en større premie!
- Vinnerne får tilsendt premier og diplom.
Diplom til alle
- Alle som deltar kan få tilsendt et diplom i posten.
- Da må du registrere ditt navn og din postadresse i skjemaet under.
Dommere
- Tevlingsturneringen er et samarbeid mellom prosjektgruppa til #bygdami og tevlingsnemnda.
- Sofie Sangnæs og Ingrid Thorvaldsen fra bygdepolitisk utvalg, og Thea Thujord og Sissel Strøm fra tevlingsnemnda er dommere.
- Har du spørsmål, kontakt Thea eller Sofie.
Spre ordet
Vil du spre det gode budskap og engasjere dine venner og kjente til å delta? Her er plakatene til sosiale medier! Spre ordet på Facebook og Instagram - og andre steder du måtte ønske!