SLIK GJØR DU DET

Da dømmingen baserer seg på bilder vil det være positivt om de er av brukbar kvalitet og tatt fra en vinkel hvor man får et godt inntrykk av motivet. For å bli med i tevlingen sender du oss ditt bidrag ved å følge lenken, eller fylle ut skjemaet nederst i denne artikkelen innen 17. mai.

Send inn ditt bidrag

Del gjerne også bildene på sosiale medier med #nbutevling og #bygdeungdom.

Du må være medlem i NBU for å delta.

REGLER - NBU-MESTERSKAP I BYGDEBIL

NBU - mesterskap i Bygdebil

Tevleren sender inn bilder av bilen på skrå fra foran og på skrå fra bak på motsatt langside. Ett bilde fra inni.

VekttallBeskrivelse
Rånefaktor2Her er det en fordel om bilen passer inn i hoteste bilmote på rånestripa.
Funksjonalitet ala bygda2Her vektlegges det at bilen kan brukes til praktiske formål på bygda.
Lakk og kvalitet1Her er det en fordel at bilen er i brukbar stand og ikke har for mye rust.
Interiør2Her legger vi vekt på hvordan bilen ser ut inni.
Helhetsinntrykk3Helhetsinntrykket betyr mest. Det legges vekt på at bilen er praktisk anlagt til å brukes på bygda. At bilen har et rikelig snev av rånefaktor og at den er i god stand kan være en fordel.

 

REGLER - BLØTKAKEPYNTING

Bløtkakepynting

Tema: Nasjonaldag
Mai er tiden for nasjonaldag og feiring, og det skal feires med kake! Denne tevlingen er individuell. Tevlingen gjennomføres hjemme eller i små grupper.

VekttallBeskrivelse
Tema2At temaet tydelig inngår i bidraget.
Råvarer1Her er det en fordel at råvarene passer sammen både i smak og utsende. Vi smaker ikke på kaka men vi ser hva som passer sammen i smak. En fordel om man bruker frukt og bær som gjør kaka frisk.
Farge og pynt2Det som brukes til å dekorere kaka bør stå godt sammen og se bra ut.
Kreativitet1Kreativ sans vektlegges positivt.
Helhetsinntrykk4Det totale inntrykket av kaka vektlegges høyest.

 

REGLER - SPEKEMATANRETNING

Spekematanretning

Tevleren tevler individuelt og det skal anrettes til én person. En middagstallerken passer godt som anretningsfat. Tevlingen gjennomføres hjemme eller i små grupper.

VekttallBeskrivelse
Råvarer2Tevleren bør har flere typer råvarer og råvarene bør passe på anretningsfatet og variere i smak.
Komposisjon3Fatet skal være appetittvekkende. Råvarer bør samles etter slag slik at farge og smak ikke smitter over på andre slag. Fatet skal ellers anrettes på en innbydende måte og et godt samspill mellom farger og råvarer i forhold til hverandre vektlegges positivt. Fatet bør ha et blikkfang å se på.
Kreativitet1Kreative måter å legge opp råvarene og kutte frukt og grønnsaker skal belønnes.
Helhetsinntrykk4Helhetsinntrykket legges mest vekt på. Fatet skal se innbydende og delikat ut.

 

SPRE ORDET

Vil du spre det gode budskap og engasjere dine venner og kjente til å delta? Her er plakatene til sosiale medier! Spre ordet på Facebook og Instagram - og andre steder du måtte ønske! 

Materiell til promotering